2014-04-15 12:29

Mobilt internet og fibernet er fremtiden

Mobilt bredbånd og fibernet er hvad fremtiden byder for den danske befolkning, det er der i hvert fald der er i tvivl om. Mobilt internet giver dig muligheder som ikke set førhen. Mobilt internet kan bruges på farten, og med bedre dækning kunne man lige nu gå hen og argumentere for at det kan blive brugt som et alternativ til ADSL. Fiber internet giver folk en fast bredbånd forbindelse med skyhøje og meget stabile hastigheder. Med fiber net bruges der optiske fibre til at sende samt modtage data med lyset hastighed. 

Mobilt bredbånd – 4G på vej frem 

Lige nu er der stor forskel på hvorledes vi bruger mobilt internet. Nogle anvender mobilt internet kun til deres laptops når de rejser, og nogle anvender mobilt internet til deres tablet, og nogle anvender det rent faktisk som deres primære internet forbindelse. Mobilt internet bliver faktisk med tiden mere og mere stabilt, fordi der bliver opsat mange flere 3G samt 4G mobilmaster i det danske land. 4G bliver mere og mere populært, hvilket 3, TDC og Telia står i spidsen for. Det vil sige du netop nu kan bruge download hastigheder tæt på hele 100 megabit i sekundet over mobilt bredbånd. Man skal dog være obs på at hastigheden ned på mobilt internet typisk ikke er brugbar høj. 

Fibernet – fremtiden venter lige om hjørnet 

Søger du en uset hurtig bredbånd opkobling med meget høje ned og herudover upload hastigheder, så er der netop nu overhovedet ikke noget der kan hamle op med fiber net. Den høje hastighed på fiber net kan lade sig gøre grundet de optiske fibre, der bliver anvendt til at modtage og sende indhold med super hurtig hastighed. Om du vil spille på din PC, nedhente film, eller bare bruge nettet, kan dette alt lade sig gøre samtidigt uden danskere vil lade det bemærke med fibernet. Dvs. at har du en meget stor familie, er der så plads til at i allesammen kan bruge internet opkoblingen samtidigt uden nogle vil mærke nedgang i hastigheden. Stadig i dag er det dog ikke hele den danske befolkning som har mulighed for at få fiber internet, fordi det afhænger meget af om der er nedgravet fibernet kabler ned eller ej til formålet i netop dit område. Er der nedgravet kabler, vil fiber internet med sikkerhed ikke være en ting du vil fortryde. 

ADSL bredbånd – på vej ud? 

Almindeligt bredbånd er det de fleste danskere bruger i lejligheden lige nu. Dette er af den grund at alle danskere har mulighed for at få det, af den grund at ADSL benytter det nuværende telenet til at sende/modtage data. ADSL internet download og upload hastigheder er set forbedret rigtigt meget i løbet årene. Vi startede med bredbånd hastigheder helt ned til 56 Kb/s. Lige nu har en dansker som minimum mulighed for at få en d/l hastighed på 10 mb i sekundet via deres telenet (ADSL bredbånd). bredbånd gennem telefonstikket er pga. dette ikke på vej ud netop nu, men i og med der bliver lagt fiber net kabler ned flere og flere steder i det danske land og det muliggør højere og mere stabile internetforbindelser, vil det gradvist tage over efter almindeligt bredbånd.

—————

Tilbage


Kontakt

Vildmedinternettet